Sweboat

Samlar Sveriges båtbransch

För ett tryggt båtägande
Sweboat samlar över 400 företag inom marinbranschen som medlemmar. De bästa och mest pålitliga företagen i branschen har valt att ansluta sig. Det grundläggande kravet för att få bli medlem i Sweboat är seriositet. Det betyder bland annat att man följer konsumentlagarna, säljer CE-märkta och, om begagnade, varudeklarerade båtar, har en ansvarsförsäkring och miljöpolicy samt följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist. Branschen består av Båttillverkare, Marinmotorleverantörer, Servicevarv, Båt- och tillbehörshandlare och Tillbehörsgrossister. Utöver det har vi medlemsföretag inom finansförsäkringsbranschen och de flesta utbildningsföretagen. Se våra medlemmar på vår hemsida: LÄS MER!

Upplev Båtlivet naturhamn
Upplev Båtlivet naturhamn

Välj rätt båt!
Vad behöver man tänka på när man vill ta steget in i båtlivet? Vilken båt passar mig? Hur ska du använda båten? Är det för längre semesterfärder utmed vår kust, dagsfärder från sommarstället eller som transport- eller fiskebåt? Vill du ha en segelbåt eller en motorbåt? Vilka är familjens behov? Hur många ska kunna sova ombord? Här är guiden som hjälper dig att välja rätt båt utifrån dina behov och i slutet får du förslag på passande båtmodeller: LÄS MER!

Hitta drömbåten på SökBåt.se
SökBåt.se är både en annonssajt och en båtdatabas från Sweboat, Båtbranschens Riksförbund. Här visas annonser på nya och begagnade båtar, motorer, tillbehör samt olika tjänster från företag i båtbranschen. Här finns även Sveriges största båtdatabas med fakta, bilder och prisstatistik på nära 9 000 båtmodeller. Alla företag som annonserar på SökBåt.se är medlemmar i Sweboat. Det betyder att de följer ett antal kriterier för att du som konsument ska ha ett tryggt båtägande. Läs mer här!
En av Sweboats främsta uppgifter är att främja båtlivet. Vi vill att fler upplever lyckan med att vara på sjön och att de som redan är där har ett roligt och tryggt båtliv. Hitta din drömbåt på hemsidan:
LÄS MER!

Upplev Båtlivet naturhamn

Ett hållbart båtliv
Den totala naturupplevelsen och äventyret kan vi fortfarande njuta av! Men bara om vi också tar hand om den. Naturen alltså. Miljön och klimatförändringarna går så klart inte båtlivet och båtbranschen förbi. Det jobbas för fullt i båtbranschen med en mängd miljöfrågor som berör oss alla. Motorer blir ännu mer bränslesnåla, tystare och mer miljöanpassade. Själva tillverkningen av båtar, motorer och tillbehör sker redan under en stor mängd miljöregleringar och förbättringar sker precis hela tiden. Vi jobbar aktivt med att påverka till exempel kommuner att erbjuda bättre service för tömning av toatankar och vi erbjuder våra medlemsföretag utbildning inom miljöfrågor och branschanpassat miljöarbete.
Vad du som båtmänniska och miljövän kan göra och tänka på, kan du läsa mer om i vår broschyr Tips för ett klimatsmart båtliv som du hittar här: LÄS MER!

Besök en båtmässa!

Tillsammans med företagen i båtbranschen arrangeras ett vanligtvis antal båtmässor varje år. Säsongen startar i slutet av augusti med den flytande båtmässan i Marstrand, Marstrand Boat Show och fortsätter med Allt På Sjön i Gustavsberg i augusti/september. Dessa mässor har fritt inträde och fri parkering.
I februari drar inomhussäsongen igång med Båtmässan i Göteborg. Därefter är det dags för Allt För Sjön i Älvsjö i mars.
Att besöka en båtmässa är väldigt bra sätt att se vad branschen har att erbjuda och här premiärvisas många båtar för första gången.

ALLT PÅ SJÖN & MARSTRAND BOAT SHOW BLIR DIGITALA BÅTMÄSSAN
2020 satte covid-19 stopp för våra flytande mässor Allt på Sjön i Gustavsberg och Marstrand Boat Show, men vi ville ändå kunna erbjuda båtbranschen och våra besökare en upplevelse utöver det vanliga. Därför skapade vi, Sweboat tillsammans med Hamnen.se, en digital båtmässa.
Den 28 augusti - 28 september pågick Sveriges första digitala båtmässa. Det var en unik upplevelse i form av filminslag, tester av båtar och produkter, intressanta och aktuella artiklar inom båtliv, information om öppna hus och andra nyheter.


FLYTANDE BÅTMÄSSOR 2021
För 2021 planerar vi fortfarande att genomföra våra flytande mässor. Håll dig uppdaterad om läget genom att besöka mässornas hemsidor: 
www.alltpasjon.se
www.marstrandboatshow.se

Följ oss också på Instagram: alltpasjon, marstrandboatshow, upplevbatlivet.se

Vi ses!


Länkar
Sweboats hemsida: LÄS MER!

Fakta om båtlivet: Läs rapporten här!

ORGANISATIONER SOM SAMLAR SVERIGES BÅTLIV