Svenska Seglarförbundet

Vi utvecklar seglare hela livet

Segling ska vara tillgänglig för alla
Vi vill göra segling tillgänglig för alla. Att fler oavsett bakgrund, erfarenhet eller förutsättningar ska få upptäcka idrotten segling och att kunna segla i våra föreningar hela livet med fokus på glädje och utveckling. Naturupplevelser, gemenskap, äventyr, frihet, eget ansvar och att samspela med väder och vind är några saker som segling kan ge dig oavsett nivå eller erfarenhet. Här hittar du några tips på aktiviteter som händer hos oss. Vi ses på havet!
Läs mer på svensksegling.se

Upplev Båtlivet naturhamn

Ta Förarintyget med vår nya webbutbildning
Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Med utbildningen vill vi göra båtlivet tillgängligt för fler.
Läs mer & köp webbutbildningen

Lär dig segla i sommar
I Svenska Seglarförbundets certifierade seglarskolor får du en kvalitetssäkrad kursplan, kunniga och inspirerande ledare och äventyr och minnen för livet. Kurser finns för barn, ungdom och vuxna.
Hitta en seglarskola nära dig med hjälp av vårt sökverktyg.

Upplev Båtlivet naturhamn
Upplev Båtlivet naturhamn

Är du under 25 år och vill ha kul med segling?
Svenska Seglarförbundet genomför i år en U25-satsning där vi stöttar klubbar där ungdomar vill skapa aktiviteter för ungdomar för att inspirera till att börja eller fortsätta segla. Titta in och se vilka klubbar nära dig som kör kul ungdomsaktiviteter och kontakta klubben direkt eller oss på SvenskaSeglarförbundet.
Klubbar med U25-projekt

Lär dig kappseglingsregler på webben
Vill du testa på kappsegling? En bra början är att lära dig de grundläggande kappseglingsreglerna. Nu kan du enkelt gå Svenska Seglarförbundets webbkurs ”Grundkurs i kappseglingsregler” och sen göra det digitala regelprovet för att befästa dina kunskaper.
Läs mer och köp kursen

Upplev Båtlivet naturhamn
Upplev Båtlivet naturhamn

Segling för alla
Vill du uppleva friheten att glida ut på havet? Oavsett ålder, kön, fysiska förutsättningar eller tidigare erfarenhet så finns möjlighet för dig att prova segling och utvecklas som seglare i någon av våra 330 klubbar runt om i landet. Flera klubbar erbjuder inkluderande seglarskola.
Läs mer om våra seglarkurser

Segla genom gymnasiet
Vill du segla jolle, kitesurfa eller vindsurfa på skoltid under gymnasiet? Du har fyra fina möjligheter genom Svenska Seglarförbundets två riksidrottsgymnasier Motala SeglargymnasiumLerums seglargymnasium och de två regionala gymnasierna i Varberg (vindsurfing) och skånska Vellinge (kitefoil och windfoil).
Läs mer om segling och gymnasiestudier.

Upplev Båtlivet naturhamn

Vill du lära dig segla eller utvecklas som seglare?
Kontakta oss telefon 08-459 09 90, mail: ssf@ssf.se och följ oss på Facebook.
Seglarförbundets hemsida
Mätbrev SRS/ORCi

ORGANISATIONER SOM SAMLAR SVERIGES BÅTLIV