Svenska Kryssarklubben

Sveriges största båtklubb

Svenska Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Oavsett om du äger en båt eller hyr en båt.

Svenska Kryssarklubben ger dig tips på fina hamnar och hur du lägger till säkert.
Svenska Kryssarklubben erbjuder hamn- och farledsinformation, tillhandahåller kartskisser, har lagt ut över 230 bojar som du som medlem kan lägga till vid längs Sveriges kuster och skärgårdar, monterat bergöglor, underhåller kummel och enslinjer, allt för att ge dig en säker navigering och en trygg förtöjning. Svenska Kryssarklubbens hamnar är välbesökta mötesplatser för medlemmar från när och fjärran.

Upplev Båtlivet naturhamn
Upplev Båtlivet naturhamn

Inspirerar dig till härliga båtfärder, nära och fjärran, bland annat familjeeskadrar.
Varje år arrangeras ett hundratals olika eskadrar i Svenska Kryssarklubbens regi, både i svenska vatten och till andra länder. Utflykter på flera dagar för lite mer äventyrligt sinnade, liksom eskadrar för familjer där avståndet till en glasskiosk räknas in i båtfärden.

Vi ger dig gemenskap, 40 000 medlemmar; kvinnor och män, familjer, i motor- och segelbåtar.
Svenska Kryssarklubben finns i hela Sverige längs kusten, från Luleå i norr till Skåne och på Västkusten samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Även i Medelhavet och i andra hav utomlands. Medlemmarna är organiserade i 14 kretsar.

Upplev Båtlivet naturhamn

Genom oss får du kunskap om bland annat; motorer, segeltrimning, navigation.
Varje år arrangerar Svenska Kryssarklubben mängder av kurser och utbildningar för sina medlemmar: I segling för barn- och ungdomar, i segling för vuxna. I att köra motorbåt. Meka med motorer, både för kvinnor och män. I navigation och i sjöväder, bara för att ge några exempel.
På ostkusten, Malma Kvarn, ligger Svenska Kryssarklubbens utbildningscenter. Men kurser hålls också i kretsarna över hela Sverige.

Länkar
Svenska Kryssarklubben: KLICKA HÄR!

Medlemserbjudande: KLICKA HÄR!

ORGANISATIONER SOM SAMLAR SVERIGES BÅTLIV