2021 års ÖTILLÖ Swimrunsäsong börjar äntligen till helgen på Utö i Stockholms skärgård. En lämplig plats med tanke på att det var på Utö som idén bakom sporten Swimrun föddes tidigt på 2000-talet. Senaste det var Världscuptävlingar på Utö var i maj 2019.

Tävlingshelgen är fortfarande begränsad av de olika pandemireglerna som gäller motionslopp. Det viktigaste är att vi får hålla tävlingar igen.  .

Under helgen 19–20 juni kommer Utö i Stockholms skärgård att visa varför sporten Swimrun föddes här. Unika stigar i skog och längs klippor med många, fantastiska simningar i sommarvarmt hav. Det blir Swimrun propaganda. För vissa är det äventyret som lockar, för andra är det upplevelsen, för några är det för att tävla hårt och andra för att kvala till ÖTILLÖ, VM i Swimrun den 6e september 2021. 

ÖTILLÖ Swimrun Utö är de mest prestigefyllda swimruntävlingarna i Sverige med många av de bästa lagen i världen som tävlar under söndagens World Series lopp. 

Helgens tävlingar är indelade i lopp om 150 personer. Totalt kommer drygt 450 personer tävla i olika lopp under lördag och söndag.  

Info: www.otilloswimrun.com