Kapten Sergio Davi, den italienska sjöfararen som hamnade på förstasidorna när han reste från Palermo i Italien till New York 2019 i sin 11 m (36 fot) RIB-båt, är redo för sitt nästa äventyr. Det går över tre kontinenter, två oceaner och tillryggalägger över 10 000 sjömil. 

Davi kastar loss i slutet på november på sin soloresa från Palermo till Los Angeles, och korsar Atlanten, passerar genom Panamakanalen och norrut längs Mexiko och Kaliforniens kust i sin Nuova Jolly RIB-båt innan han angör Los Angeles i slutet av februari. 

Davi har namngett äventyret OCEAN TO OCEAN RIB ADVENTURE, och resan är tillägnad frågeställningar kring havens hälsa. Under överfarten samlar han in havsvattenprover för att bedöma förekomsten av mikroplaster, och utför analyser av metallspår, med fokus särskilt på mindre utforskade eller specifika geografiska referenspunkter. Under denna resa samarbetar Davi med Experimental Zooprophylactic Institutes of Piedmont, Liguria & Valle d'Aosta och Sicilien för att undersöka riskerna med havsföroreningar på människors hälsa. 

– De ger mig möjlighet att göra min resa och få erfarenhet av studier och forskning, samt lyfta en varning för skydd av våra hav och oceaner, säger Davi. 

Davis resa tar över 100 dagar, inklusive 25 dagars solonavigering på haven. Under hela resan förlitar han sig på Simrads NSSevo3S™-display, som är sammankopplad för att ha all information tillgänglig när som helst under överfarten. HALO24 radar- och AIS-teknik är grundläggande för säkerheten, ett system som identifierar fartyg runt båten och samtidigt gör att de kan identifieras av andra båtförare via VHF-signalen. Simrad AP 48-autopiloten sammankopplas direkt med SeaStars Optimus-styrsystem, vilket gör att Davi kan vara handsfree när det behövs under sin solonavigering.

– Jag är tacksam över att få stöd av alla dessa proffs som delar min passion för havet till 100 procent”, säger Davi. ”Tillsammans kommer vi inte bara att testa den senaste tekniken som finns på marknaden, utan även främja ett grundläggande budskap för alla levande varelsers liv: havet är vår källa till liv, utan det kan vi inte vara här. Låt oss ta hand om det med alla medel som står till vårt förfogande. 

Davi började arbeta tillsammans med Simrad redan 2017. Han får också stöd av Nuova Jolly, som byggde 38cc Prince RIB-båten, Suzuki med två DF300B-utombordare med dubbelpropeller och I-Tronik som tillhandahåller teströren för vattenproverna. 

OCEAN TO OCEAN RIB ADVENTURE – SCHEMA 

Förväntade avgångar

Etapp 1 PALERMO–MALLORCA

Etapp 2 MALLORCA–GIBRALTAR

Etapp 3 GIBRALTAR–LANZAROTE

Etapp 4 LANZAROTE–GRAN CANARIA

Etapp 5 GRAN CANARIA–MINDELO

Etapp 6 MINDELO–KOUROU

Etapp 7 KOUROU–PORT OF SPAIN

Etapp 8 PORT OF SPAIN–CURACAO

Etapp 9 CURACAO–SANTA MARTA

Etapp 10 SANTA MARTA–CARTAGENA

Etapp 11 CARTAGENA–FUERTE SHERMAN

Etapp 12 FUERTE SHERMAN–SAN CARLOS

Etapp 13 SAN CARLOS–BOCA BRAVA

Etapp 14 BOCA BRAVA–PUERTO QUETZAL

Etapp 15 PUERTO QUETZAL–PUERTO DE SAN BENITO

Etapp 16 PUERTO DE SAN BENITO–ACAPULCO

Etapp 17 ACAPULCO–IXTAPA

Etapp 18 IXTAPA–MANZANILLO

Etapp 19 MANZANILLO–CABO SAN LUCAS

Etapp 20 CABO SAN LUCAS–ISLA CEDROS

Etapp 21 ISLA CEDROS–ENSENADA

Etapp 22 ENSENADA–SAN DIEGO

Etapp 23 SAN DIEGO–LOS ANGELES