Lär till Förarintyg med Seglarförbundet

Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Med utbildningen vill vi göra båtlivet tillgängligt för fler.

Det här är ett enkelt sätt att lära sig grunderna om livet på sjön – och för att tryggt och säkert kunna framföra en båt. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligt för fler, säger Theres Wolgast, på Svenska Seglarförbundet.

SSF:s och SISU Idrottsböckers utbildning, Förarintyg för fritidsbåt, är helt digital och teoretisk. Man gör den på datorn, antingen ensam eller i med andra på sin klubb. Man kan starta när som helst och när man känner sig redo anmäler man sig för att skriva slutprovet. Utbildningstiden brukar ligga på cirka åtta timmar.

På utbildningen får du lära dig grunderna i navigation och sjömanskap. Varje avsnitt följs av övningsuppgifter som träning inför slutprovet. Utbildningen består av följande avsnitt: Svenska sjökort och symboler. Navigering. Navigering i praktiken. Sjömanskap, säkerhet och sjukvård. Miljö, väder och vind. Lagar och regler.

Läs mer här!