Bella Boats från Finland presenterar helt nya Bella Zero. Det är en ny elbåt byggd för vanligt båtfolk och den passar för vanliga plånböcker med ett pris på drygt 400 000 kr.

Bella Zero drivs av en 33 kW elmotor och ska kosta drygt 400 000 kr. Det är en långsamtgående båt med 100 procent elektrisk drivlina. Enligt tillverkaren är den byggd för att kunna erbjuda elbåtar även till marknadsmässiga priser.

Bella Zero är designad som en tenderbåt och har en drivlina från STREAM. Motorn har en effekt på 33 kW (45 hk) kontinuerlig effekt med 47 kW maxeffekt. Den är utrustad med ett 96 V litiumjonbatteri på 25,9 kWh. Bella Zero är helt CE-certifierad och batteriet är IP67-klassat.  

Bella, som ägs av svenska Nimbus Boats, har länge varit synonymt med båtar som ger mycket för pengarna.  Bella Zero är inget undantag utan har väldigt låga service- och underhållskostnader. En laddning av batterierna kostar typiskt runt 20 kr. batteriet kan laddas på 12 timmar med en vanlig 10 A anslutning och det räcker över tre timmar vid körning i 6 knop.

Tre Bello Zero båtar har byggts i en första omgång för testkörningar i sommar i både Sverige och Finland. I Sverige kommer båten bland annat att kunna ses vid destinationer som Marstrand, Smögen och Sandhamn.

Bella Zero kommer endast att kunna köpas på nätet via sajten www.bellaboats.fi med några få utlämningsplatser. Den kommer att säljas i fyra olika versioner beroende på användarens behov.