Vi vågade kasta loss!

Förra året tog familjen Myrin steget och skaffade båt. Huvudsaken är, enligt dem, att inte sätta ribban för högt. Du behöver inte börja en jättebåt för att njuta av skärgården. Det räcker gott med en fem meter lång, öppen motorbåt.

Frihetskänslan, enkelheten i att kasta loss, familjesamvaron och tillgängligheten till vackra skärgårdsupplevelser är några av att de fördelar Katja och Nicklas Myrin i ett lyckobubblande tempo nämner med att ha egen båt.Förra sommaren var deras första som båtägare och trots att båten ligger fortfarande i vintervila, smids planerna på kommande skärgårdsturer redan för fullt.

- Man jobbar, får barn och har fullt upp med att få tiden att räcka till. Dagarna bara rinner iväg och plötsligt har flera år gått och den där drömmen om en egen båt, som snart skulle införskaffas, blev liksom flyttad på framtiden. För oss var det verkligen så. Men så plötsligt kände jag, att om vi någonsin ska skaffa båt, så gällde det att sätta igång, säger Niklas.

Redan förra sommaren blev turerna ut i skärgården många. Bra mycket fler än de någonsin hade vågat drömma om.

- Vi upptäckte snabbt hur enkelt och framförallt hur härligt det är att kunna ge sig ut på sjön enkelt och smidigt, utan lång planering. Bara det att vi kan åka ut även mitt i veckorna, kanske packa ner middagen, kasta loss och sedan lägga till på en kobbe för att njuta av maten istället för att sitta hemma vid köksbordet. Det ger så mycket mervärde till livet, säger Katja.

Både hon och Nicklas är noga med säkerheten. Flytväst på alla ombord är givetvis obligatoriskt, så även extra kläder, varma filtar och lite nödproviant, samt en dunk med extra bensin.