Varför båtliv?

Båtliv betyder givetvis olika saker för olika personer. Men för många av oss karakteriseras det av tre ord: livskvalitet, prisvärt och enkelt.


Båtliv är livskvalitet
Båtliv kan njutas i många olika former, i kanot eller kajak, i snurrebåt, i beboeliga motor- eller segelbåtar etc. Det är upplevelsen som lockar, sättet att nå den är ofta underordnat. Båtliv bedriver du på dina villkor. Du väljer tid och plats efter eget sinne. Du väljer aktivitet som bad, fiske eller windsurfing. Eller så väljer du inaktivitet och fullständig avkoppling på en solvarm klipphäll.

Båtliv är prisvärt
En båt som tar dig ut till den upplevelse du väljer behöver inte kosta speciellt mycket, och med en blygsam omvårdnad kan du ha den kvar i många år. Eller så kommer du underfund med, som många av oss, att varje båt man har är ”en halv meter för kort”! På senare tid har priserna på begagnade båtar sjunkit och det finns nu ett stort utbud för alla smaker och plånböcker.

Båtliv är lätt att lära
Det krävs ingen formell utbildning för att idka båtliv. Men för din och din familjs säkerhet så är det en billig investering med en grundutbildning. Det kan vara ganska roligt också. En sak är klar - ökad kunskap ger större båtglädje och säkrare färd, oavsett båtens storlek.

Två miljoner svenskar idkar redan båtliv. Ta chansen att prova du med. Kontakta din närmaste handlare så kan de ta med dig på en provtur.