Proffshjälp med båten

För att få ut så mycket glädje av din båt som möjligt behöver din båt lite omvårdnad och kärlek. Båtlivet blir trevligare med en snygg, välskött båt och färden blir trygg när du vet att båten fungerar som den ska.

Att ta hand om en båt är lätt att lära för de allra flesta.
Mängden arbete beror självklart på hur stor båten är, men en vanlig båt för dagsutflykter tar inte många timmar per år att ta hand om.

Om du känner att du inte kan eller har tid med detta själv kan ett båtvarv, en båthandlare eller andra specialister på båtvård hjälpa dig ta hand om din båt. Hos de flesta båtvarv kan man välja hur mycket man vill göra själv och överlåta resten till professionella yrkesmän eller yrkeskvinnor.

Hos många går det att hyra en uppställningsplats för båten och göra arbetet själv eller köpa vad man skulle kunna kalla nyckelfärdigt, dvs du lämnar in din båt på hösten kommer överens med varvet vad som skall göras och hämtar den på våren helt klar för nya turer.
Priset för de här två exemplen varierar förstås en hel del beroende på var i landet du bor och hur stor båt du har.

Är du ny på sjön så är ett gott råd att ta hjälp av proffs för sådant som har med säkerhet att göra. Om du inte är duktig på motorer, elektronik eller kanske segelbåtsmaster så finns det duktiga båtmekaniker på varven som kan hjälpa dig att sköta om din båt så att du ska kunna lita på att allt fungerar när det behövs.

Att lägga ner lite pengar på sin båtvård är värt varenda krona när båten fungerar som den ska från första dagen och vidare under en lång, härlig båtsommar. Att anlita ett varv och deras båtmekaniker ska inte vara svårare än att vända sig till en bilverkstad eller köpa en annan tjänst.

Hos ett medlemsföretag i Sweboat - Båtbranschens Riksförbund ska du få en prisuppgift innan du bestämmer dig och företagen har tillgång till godkända avtal för överenskommelsen mellan er. Ett Sweboatmärke på dörren till ett båtvarv är en symbol för ett företag som hjälper dig med ett tryggt båtägande!
Klicka här för att läsa mer om Sweboat