Besök en båtmässa

Ett bra sätt att upptäcka båtlivet är att gå på båtmässa. Där är det lätt att bli inspirerad och drömma sig bort till härliga dagar på sjön. Nya båtar, tillbehör och tips om vad man kan göra när man kastat loss är de tre huvudingredienserna på en riktigt båtmässa!

På en båtmässa får man en bra överblick vilka nya båtar och tillbehör som finns att köpa och det är lätt att jämföra dem med varandra. Ofta finns även möjlighet att prata direkt med tillverkaren eller importören av något tillbehör man är intresserad av och få experttips direkt. Det finns två stora mässor som arrangeras inomhus i slutet av varje vinter, Båtmässan i Göteborg på Svenska Mässan och Allt för sjön i Stockholm på Stockholmsmässan. Både bjuder på ett stort utbud av båtar och utställare av tillbehör och tjänster.

Klicka här för att komma till Båtmässans sajt
Klicka här för att komma till Allt för sjöns sajt

I slutet av sommaren är det dags för de två stora flytande båtmässorna, Marstrand Boat Show och Allt på Sjön i Gustavsberg. Där man se hundratals båtar i dess rätta element och då dessa mässor arrangeras av båtbranschens själv är både entré och parkering gratis. Här ges även möjlighet att prova på både segling och motorbåtskörning.

Klicka här för att komma till Allt på Sjön i Gustavsbergs sajt.
Klicka här för att komma till Marstrand Boat Shows sajt.

Utöver dessa mässor arrangeras det lokala mindre båtmässor runt om i landet. Vill du besöka en internationell mässa så titta gärna på Sweboats mässkalender.
Klicka här för att komma till mässkalendern.